Formula/400
Keresés:

Folyamat-szervezés, üzleti elemzés

A csökkenő költségvetésre adható válaszok közül egy, a folyamatok dokumentálása, elemzése, mérése és racionalizálása. A megfelelően feltérképezett és priorizált folyamatainak ismeretében a biztosító elkerülheti, vagy csökkentheti a "fűnyíró elv" használatának negatív eredményét, megmentheti értékeit.

Cégünk több piacvezető biztosítónál szerzett sokéves tapasztalatával, megfelelő tudással rendelkezik ahhoz, hogy objektív szakértőként, az ágazati gyakorlatok ismeretével hatékony segítséget nyújtson a folyamatok átgondolásához, fejlesztéséhez, bevezetéséhez olyan területeken mint pl.:

  • ajánlatkezelés,
  • kockázatelbírálás,  kötvényesítés, 
  • állománykezelés,   
  • számlázás, díjbeszedés,
  • szolgáltatás, kárkezelés, kifizetések.

Lépések a folyamatok átszervezése felé:     

  1. Költség-haszon elemzés: elemezzük és feltérképezzük a jelenlegi működést, megvizsgáljuk a lehetséges alternatívákat, és a tervezett folyamatok által potenciálisan elérhető megtakarításokat, meghatározzuk az ezek mérésére felhasználható teljesítmény mutatókat (KPI).
  2. Kidolgozás: megtervezzük a változtatások koncepcióját - beleértve az összefüggéseiket is egymással -  és az új, megvalósítandó folyamat-átszervezéseket illetve kapcsolódó rendszerfejlesztéseket.
  3. Projekt meghatározás: az átszervezések által érintett folyamatok, informatikai projektjeit előkészítjük, az üzleti vízió, a terjedelem és a várható ütemezés és költség- (erőforrás-) igény meghatározásával. Az átadott projekt dokumentációk alapján a megrendelő képes saját erőforrásokkal vagy ezeket kiegészítve a Formula/400 fejlesztési illetve tanácsadási szolgáltatásaival projektet indítani a megvalósításra.
  4. Megvalósítás: Kialakítjuk a folyamat és szolgáltatás központú architektúrának (SOA) megfelelő folyamatokat, beleértve az informatikai háttér-rendszerek integrációit is. A megrendelő igénye szerint a saját szakértőivel közösen vagy, önálló fejlesztési szolgáltatásként megvalósítjuk az elképzelt fejlesztéseket.