Formula/400
Keresés:

Egyedi, cél-rendszerek fejlesztése

Ügyfél igény

Egyedi üzleti igények megvalósításának céljából, melyeket nem ésszerű, vagy nem lehetséges a meglévő rendszerek keretei között kifejleszteni, egyedi fejlesztéseket ajánlunk.

Néhány példa:

 • internetes értékesítés
 • internetes ügyfélszolgálat
 • partnerek, értékesítési csatornák támogatása
 • aktuáriusi számítások támogatása
 • kiemelt ügyfélszolgálati igények kiszolgálása
 • kis volumenű termékek/szerződés portfólió nyilvántartása

Kihívás

A biztosítók számára végzett fejlesztések tipikus nehézségei:

 • az ágazat specifikus fogalmainak, termékeinek, folyamatainak ismerete,
 • az igényeket megfogalmazó üzleti szereplők céljainak megfelelő projekt- és technikai- terv elkészítése,
 • a biztosításban megszokott szoftverfejlesztési minták, adatkezelési és biztonsági szempontok alkalmazása.

Ajánlatunk

A rendszer-fejlesztési projektek fázisai:

 1. Előkészítés: Elsődleges célja megrendelő és a Formula/400 közös nézetének kialakítása a projekt céljairól: funkcionális terjedelem, technikai megvalósíthatóság, költség- illetve időigény tekintetében. Az előkészítési fázis során elemezzük és dokumentáljuk a magas szintű igényeket, megszorításokat, kockázatokat és az ezek eléréséhez szükséges fázisokat / iterációkat / release-eket. Az átadott dokumentációval a megrendelő képes megalapozottan dönteni a projekt üzleti hasznosságáról és megvalósíthatóságáról.
 2. Kidolgozás: Célja a fejlesztendő rendszerrel kapcsolatos valamennyi technikai, funkcionális és architekturális kockázat elhárítása a megvalósítandó rendszer legkritikusabb funkcióit demonstráló, működő prototípus létrehozása által. Emellett a kidolgozási fázis során valamennyi további követelményt is részletesen specifikálunk a megrendelővel közösen. A Kidolgozási fázis végére elkészített követelmény-specifikáció alapján a projekt hátralévő fázisra végleges ajánlatot teszünk.
 3. Megvalósítás: Ez a fázis teszi ki a projekt legnagyobb részét. A megvalósítás során (nagyobb rendszer esetében több iterációra bontva, köztes átadásokkal) fokozatosan elkészítjük a rendszer-tervet és felépítjük a specifikált igényeknek megfelelő rendszert, amelyet tesztelés után adunk át a megrendelőnek.
 4. Átadás: Célja az átadott rendszer végső felhasználói tesztelése, a rendszer installálása, és konfigurálása, továbbá a rendszer éles üzembe állításának előkészítése (oktatás, dokumentációk, folyamat-szervezések). További feladat az éles rendszer üzemeltetésének és támogatásának megszervezése. Ezeket a feladatokban a megrendelővel közösen végezzük, vagy (kompetenciák és belső szervezet függvényében) a megrendelő saját erőforrásait támogatjuk elvégzésükben.

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!