Formula/400
Keresés:

Kapcsolat

calcative.com

Újrahasznosítás

A gyorsaság és hatékonyság érdekében a Calcative igyekszik mindent újrahasznosítani. Új termékek létrehozását a meglévőek klónozásával, vagy a már létező konfiguráció módosításával történhet. A szkript alkalmazások moduláris felépítésűek (require.js) a könnyebb újrafelhasználás érdekében. A moduláris HTML template-eken alapuló felhasználói felület is nagyfokú újrahasznosítást tesz lehetővé.

Alkalmazás mint adat

A Calcative felépítése kétszintű: (1.) a klienseken és szervereken futó keretprogramok, az adott platformra optimalizált alkalmazások, amelyek lehetőség szerint teljesen függetlenek az egyedi igényektől; (2.) a speciális ügyféligényeket kielégítő folyamatok és felhasználói alkalmazások viszont szkriptek (elsősorban javascript és coffeescript), amelyeket a keretprogramok változatos platformokon képesek futtatni. A szkript alkalmazások eljuttatása a rendeltetési helyre az adatokkal megegyező módon adat szinkronizációval történik. Az új egyedi kód telepítése a kliensre automatizáltan történik.

Replikáció

Az adatok és elkalmazások elosztását és szinkronizációját egyenrangú csomópontok közötti (peer-to-peer) replikációval biztosítjuk. Az adatok és programok replikációjának központi eleme az Apache CouchDB dokumentum adatbázis HTTP alapú replikációs API-ja.

Dokumentumkezelés

A dokumentumkezelő funkciókat a Calcative az Alfresco tartalomkezelő platformra építve valósítja meg. Az Alfresco biztosítja a dokumentumok tárolásást, visszakeresését a rögzített metaadatok vagy teljes szöveg szerint. Az ajánlatok létrehozását és elküldését, a back-office folyamatokkal való integrációt az Alfresco kiterjesztésével kezeli a rendszer.

Eszköztámogatás

Az alkalmazás HTML5 és javascript alapú kliensoldali technológiája illetve a beágyazott dokumentum alapú adatbázis kezelő az eszközök széles skáláján teszi lehetővé a Calcative működését. A kliens által támogatott platformok:

Natív Objective-C kliens: iOS (iPad), Android, MacOS, Windows

Böngésző és Javascript alapú kliens: iOS, Android, MacOS, Linux, Windows

Szerver platformok: Windows, Linux, *NIX, OS X